Cement dekvloer

Een cement dekvloer wordt veel toegepast in nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen of bedrijfsobjecten om de vloer netjes af te werken. Het leggen van een cement dekvloer is een vak apart. VCV zorgt met volautomatische mortelinstallaties voor de juiste combinatie tussen zand, cement en water. Onze kennis, ervaring, materieel en personeel kent een stabiele kwaliteit van ruim 30 jaar. VCV gebroeders Kwakman voorziet u in elke bouwsituatie van deskundig advies en een scherpe prijs.

 
Cement dekvloer - verschillende sterktes

Een cement dekvloer is geen standaard product. Afhankelijk van het type gebouw en de verwachte belasting kan gekozen worden voor verschillende druksterktes. Om een cement dekvloer van de gewenste druksterkte te voorzien dient de juiste mengverhouding  van zand, cement en water in acht te worden genomen, samen met de dikte van de smeerlaag. Standaard druksterktes die VCV veel uitvoert in cement dekvloeren zijn D15 (woningbouw), D20 (scholen en kantoren) en D30, D40 (bedrijfsgebouwen en garages)

 

Cement dekvloer - drogen en afwerking

Een cement dekvloer heeft tijd nodig om te drogen. Na ca. 24 uur is de cement dekvloer beloopbaar, maar niet droog. Het drogingproces verloopt met ongeveer 1 centimeter per week. De droogtijd kan worden verkort door een verharder aan de mortel toe te voegen. Is de cement dekvloer droog, dan kan deze op verschillende manieren worden afgewerkt. Met een vlindermachine kan de vloer worden verdicht, geschuurd, gevlakt en superglad worden afgewerkt. Ook kan een slijtvaste laag worden aangebracht.

 

 

Dekvloer, Cement dekvloer, Zandcement dekvloer, Vloeren, Egaliseren, Egalisatie vloer, Gietvloer, Anhydrietvloer, Coatings, Vloerverwarming

 

> OFFERTE AANVRAGEN > CONTACT OPNEMEN
Voorbeeld video’s
Om een goede indruk te krijgen van onze werkzaamheden kunt u hier een aantal bedrijfs- video’s bekijken.
> BEKIJK VIDEO'S
Onze projecten
Hier vindt u een overzicht van recente projecten die wij afgelopen tijd hebben verzorgd.
 
> NAAR PROJECTENPAGINA